pixel blog

Kód a kódba …

A weboldalak fejlesztése során számtalanszor előfordult, hogy különféle kódrészleteket kell hozzáadni az éppen fejlesztett oldalhoz. Gugli a barátunk és telepítsünk fel mindent és mindenhová... Nem feltétlenül ez a legjobb megoldás, bár igazán vonzó tény, hogy nem szükséges komoly programozói tudás ezekhez.

De a kérdés továbbra is az, hogy miként is varázsoljunk okosságokat a rendszerbe, hogy ne a téma function.php fájlba kelljen beleírni kódot. Ennek a módosításával csak kódnindzsák próbálkozzanak, hisz akár a legkisebb hiba esetén is összeomolhat és elérhetetlen lesz a weboldal.

Naszóval … megmutatom neked az általam is használt egyszerűbb és jobb megoldást, ami nem más mint …

Code Snippets

Első lépésként telepítened és akvitálnod kell a Code Spippets bővítményt a weboldaladon.

Kódrészlet hozzáadása a weboldaladhoz

Aktiválás után a bal oldalsó menüsávban (fogadjunk, sosem gondoltad volna) találod a Snippets menüpontot. Az All Snippets menüpontra kattintva fogod látni a titkot. Na jó, az első ránézésre majd látsz egy pár demo kódot, azokat tudod biztonságosan használni a különböző kódtípusok beillesztéséhez, természetesen törölhetőek is, de célszerű a „sablonokat” lementeni. Új kód hozzáadásához kattints az “Add New” gombra.

  1. először add meg a kódrészlet címét;
  2. majd pedig illeszd be a kódot;
  3. a kódmező alatti szöveges mezőbe pedig egy leírást;

    Halló, Mork hívja Orszont: ezt azért tud hasznos lenni, mert 3 hét után is jó tudni, hogy mit csinál és mire használod az adott kódot.
További kódok a kódban …

Azokat a snippeteket, amiket mi is használunk a weboldalak fejlesztése közben megtalálod az infómorzsákban. Ha érdekel egyéb általunk használt megoldás, kukkants vissza, vagy kérdezz … és legyél jó mosópor és ne habozz …

Idézet
További bejegyzések
Pixart.hu - webdesign

Weboldal készítés

Ha érdekelnek a weboldal készítés leggyakoribb kérdései… Ha kiváncsi vagy, hogy milyen alapkövetelményeknek kell megfelelnie egy weboldalnak… Vagy akár fontosnak érzed, hogyan, milyen elvárásokkal érdemes webfejlesztőt választanod…

Pixart.hu - shopdesign

Woooooozás …

Már a sokadik webshop kialakításnál ismétkődnek a kérések: csinálja ezt, vagy ugorjon oda a shop miután ez meg az történik… 
Összeválogattam párat, amit a leggyakrabban kellett alkalmaznom…

Pixart.hu - grafikai tervezés

Csini a formod

Sok építő oldal form lehetőségei vizuális téren csak a mezőkre terjednek ki, a radio és check megjelenés felesleges humbugda. Persze némi csibecsőrködéssel minden kivitelezhető, lássuk a mikénteket.

Pixart.hu - Biztonsági protokoll

Karbantartás? Ugyan minek

Felesleges a weboldalak karbantartására bárkit is felkérni. Hisz nem igényel mást, mint a frissítés gombok nyomkodását, vagy esetleg mégsem?

Pixart.hu - webdesign

Kód a kódba …

A weboldalak fejlesztése során számtalanszor előfordult, hogy különféle kódrészleteket kell hozzáadni az éppen fejlesztett oldalhoz. Gugli a barátunk és telepítsünk fel mindent és mindenhová…